Scroll to top

BACK TO
TOP

START A PROJECT

Mazi Travel Ταξιδιωτικό Γραφείο
Mazi Travel – Digital Projects

Mazi Travel

Ταξιδιωτικό Γραφείο

Υπηρεσίες

  • UI / UX Design
  • Custom Development
  • Digital Marketing
  • Consulting
  • SEO
  • Copywriting

Έτος Υλοποίησης

2021

Δες το έργο

https://www.mazitravel.com/
Mazi Travel – Digital Projects

Το Mazi Travel είναι ένα σύγχρονο ταξιδιωτικό γραφείο, που προσφέρει ατομικά και οργανωμένα πακέτα εκδρομών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ένα ταξιδιωτικό γραφείο του σήμερα, που δίνει έμφαση στο ταξίδι ως εμπειρία και όχι ως τουριστικό προϊόν.

 

Όλη η φιλοσοφία του Mazi Travel έχει στηριχθεί σε αυτό ακριβώς το concept: τη διοργάνωση ενός ταξιδιού, ατομικού ή σε γκρουπ, κομμένου και ραμμένου στις επιθυμίες του ταξιδιώτη που θέλει να ζήσει σαν ντόπιος στα μέρη που επισκέπτεται – είτε εντός Ελλάδας, είτε στην άλλη άκρη του κόσμου!

 

Αυτό ανέλαβε να φέρει εις πέρας και η ομάδα της 3ds – τη δημιουργία ενός site τόσο πλούσιου σε περιεχόμενο, όπου κάθε ταξιδιώτης θα ανακαλύπτει προορισμούς και θα βρίσκει τις πληροφορίες που χρειάζεται εύκολα. Και το πέτυχε!

Mazi Travel – Digital Projects

Η πρόκληση

Από την αρχή της συνεργασίας μας με το Mazi Travel, οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε ήταν εμφανείς και είχαν να κάνουν, κατά κύριο λόγο, με την ανακατεύθυνση από το παλιό site στο νέο, και φυσικά με τον μεγάλο όγκο πληροφορίας που έπρεπε να κατηγοριοποιηθεί και να γίνει εύκολα προσβάσιμος.

 

Μέσα από συντονισμένες και στρατηγικά δομημένες ενέργειες, η μετάβαση του Mazi Travel στη νέα εποχή έγινε πραγματικότητα, και μάλιστα σε μια πρωτόγνωρη εποχή για τα ταξίδια διεθνώς.

 

Κι έτσι, τόσο με τον κατάλληλο σχεδιασμό του συνόλου της εταιρικής ταυτότητας και την προσαρμογή σε ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, όσο και με τη SEO βελτιστοποίηση, αλλά και την τοποθέτηση και την προώθηση του προϊόντος στην αγορά μέσω του digital marketing, το Mazi Travel ήταν έτοιμο για απογείωση!

 

Μεθοδολογία

Η στρατηγική που αναπτύχθηκε περιλάμβανε τον εκ νέου σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας, τον καθορισμό του κοινού καθώς και τους τρόπους προσέγγισης του και την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλάνου digital marketing που σκοπό θα είχε να ξαναφέρει τα ταξίδια στο προσκήνιο. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στη δημιουργία ενός λειτουργικού και εύχρηστου site, το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του σύγχρονου ταξιδιώτη και φέρει εις πέρας τους στόχους που τέθηκαν.

 

Αποτέλεσμα

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δημιουργήθηκε ένα μοντέρνο site, το οποίο στοχεύει στη βέλτιστη εμπειρία χρήστη/ταξιδιώτη. Εφαρμόστηκαν με επιτυχία νέες πρακτικές, με πλήρη βελτιστοποίηση για κινητές συσκευές, ενίσχυση των οργανικών επισκέψεων μέσω ενεργειών SEO και γρηγορότερη ταχύτητα φόρτωσης σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα της Google. Η συνεργασία των τμημάτων Development, Design, SEO/Content & Digital Marketing συνέβαλε στην ολοκλήρωση ενός site, το οποίο βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας του.

Site

Mazi Travel – Digital Projects

Design

Όσον αφορά το design, εφαρμόστηκε σχεδιασμός που πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια ολοκληρωμένη responsive εμπειρία, τόσο σε desktop όσο και σε mobile συσκευές, διατηρώντας τις ισορροπίες μεταξύ ενός απόλυτα δομημένου αλλά και λειτουργικού αποτελέσματος.

 

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο όγκος της πληροφορίας του Mazi Travel ήταν μεγάλος, και ο τρόπος που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε το menu ώστε να είναι εύχρηστο και λειτουργικό ήταν υψίστης σημασίας – ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε! Βασιζόμενοι, λοιπόν, στις τελευταίες τάσεις του UX (User Experience) και UI (User Interface), καταφέραμε να παραδώσουμε ένα ολοκληρωμένο site, μέσα στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να πληροφορηθεί για οποιοδήποτε προορισμό και πακέτο διακοπών επιθυμεί, άμεσα και εύκολα.

 

Search Engine Optimization

Το τμήμα του SEO προχώρησε σε ενέργειες βελτιστοποίησης, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής όσο και περιεχομένου. Τα τμήματα του SEO και του Design συνεργάστηκαν με στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, κάτι που θα οδηγήσει σε βελτίωση των σημαντικότερων metrics και, συνεπώς, σε περισσότερες επισκέψεις. Μετά από την εκτενή έρευνα του ανταγωνισμού, των θεματικών ενοτήτων αλλά και των λέξεων-κλειδιών που πραγματοποιήσαμε, καταφέραμε να ορίσουμε τη μακροπρόθεσμη SEO & Content Marketing στρατηγική του site: μέσω της αναλυτικής συγγραφής των κατηγοριών του site, δηλαδή των ταξιδιών και των προορισμών, αλλά και μέσω των άρθρων του blog σχετικά με τον κάθε προορισμό, στοχεύσαμε – και πετύχαμε! –  την αύξηση των οργανικών επισκέψεων.

 

Development

Το βασικό ζήτημα που έπρεπε να επιλύσουμε στο συγκεκριμένο project με μεθοδικότητα ήταν το “migration” από το παλιό site προς το νέο. Δηλαδή, η ανακατεύθυνση από URLs και σελίδες που είχαν ήδη επισκεψιμότητα οργανικά στο παλιό site, προς τις σελίδες του νέου site που δημιουργήσαμε. Ο όγκος της πληροφορίας θα μπορούσε να σταθεί ανασταλτικός παράγοντας, αλλά η ομάδα της 3ds κατάφερε να κρατήσει το site ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Οι ομάδες του SEO και του Development συνεργάστηκαν στην κατασκευή του συγκεκριμένου website ώστε, αρχικά, να δημιουργηθεί μια δυναμική και ελκυστική ιστοσελίδα με σύγχρονη αισθητική και υψηλές επιδόσεις, αλλά και για να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή του Mazi Travel.

 

Digital Marketing

Μόλις το site ήταν έτοιμο να δεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες, ξεκίνησαν οι ενέργειες marketing για την αύξηση της επισκεψιμότητάς του! Στο πλαίσιο της επιτυχημένης προώθησης του Mazi Travel σε μεγαλύτερο αλλά και πιο στοχευμένο κοινό, εφαρμόστηκαν οι βέλτιστες πρακτικές σε μια ποικιλία καναλιών, όπως Facebook Ads και Google Ads (Search και Display). Ακόμη, στην digital marketing στρατηγική εντάχθηκαν αυτοματοποιήσεις και email marketing καμπάνιες μέσω Mailchimp για τη διατήρησης ενός επικοινωνιακού δίαυλου μεταξύ του ταξιδιωτικού γραφείου και του χρήστη.

 

Επιπλέον, το ανανεωμένο digital marketing πλάνο περιλάμβανε ενέργειες dynamic retargeting των επισκεπτών που ίσως χρειάζονταν μια μικρή ώθηση ή υπενθύμιση για να «κλείσουν» το επόμενο ταξίδι τους, καθώς και μεγαλύτερο content discovery μέσω Taboola, που βασίζεται στη λογική στόχευσης συγκεκριμένων κοινών.

Mazi Travel – Digital Projects
Mazi Travel – Digital Projects
Mazi Travel – Digital Projects
Ελάτε να σχεδιάσουμε το δικό σας project
Επιδότηση ΕΣΠΑ
ESPA