Scroll to top

BACK TO
TOP

START A PROJECT

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016

Τι είναι το Digital Marketing;

Τι είναι το Digital Marketing;

Το Internet έχει αλλάξει ριζικά σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Μια τεχνολογία που μόλις είκοσι χρόνια πριν βρίσκονταν στα «γεννοφάσκια» της, σήμερα έχει αλλάξει καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τους φίλους μας, την οικογένεια μας, τους συναδέλφους μας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις.

Στην ουσία, το internet σήμερα θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις κατανοούν την αξία του internet καθώς και το τι μπορεί να τους προσφέρει. Γνωρίζουν για παράδειγμα ότι τους παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για να συνδεθούν με τους υπάρχοντες πελάτες τους καθώς και να προσελκύσουν νέους. Καθώς το internet εξελίσσεται, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να εντείνουν τις προσπάθειες τους για digital marketing, προσπαθώντας να φτάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών αγοραστών.

 

Τι είναι το Digital Marketing;

Ο όρος digital marketing αναφέρεται σε μια ευρεία κατηγορία διαφημίσεων που μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές. Γενικά συμπεριλαμβάνει οποιαδήποτε ενέργεια marketing μπορεί να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Όσοι ασχολούνται με το marketing έχουν στρέψει τις δράσεις τους στο διαδίκτυο μιας και το digital marketing τείνει να είναι σημαντικά πιο οικονομικό. Πολλά σημεία διαδικτυακής διαφήμισης είναι εντελώς δωρεάν. Οι εταιρείες μπορούν να ανεβάσουν video στο YouTube ή ακόμα και να δημιουργήσουν το δικό τους blog χωρίς καθόλου κόστος. Φυσικά, ακόμα και οι ενέργειες marketing που έχουν κάποιο κόστος είναι σημαντικά πιο οικονομικές σε σχέση με τις παλαιότερες, παραδοσιακές μορφές marketing.

Το digital marketing περιλαμβάνει αρκετές τακτικές και εργαλεία προώθησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, δύναται να κάνει χρήση μιας ποικιλίας επιλογών που ξεφεύγουν από την κλασική διαφήμιση και μπορούν να αυξήσουν τόσο τη βάση πελατών της, τη φήμη της όσο και τις συναλλαγές της. Ας τα δούμε παρακάτω.

 

Content Marketing

Κάθε website και eshop έχει ανάγκη από περιεχόμενο προκειμένου να επικοινωνήσει το μήνυμα που θέλει με ευφάνταστο, χρήσιμο και μερικές φορές καινοτόμο τρόπο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις περιγραφές προϊόντων, ενημερωτικά και μη άρθρα, infographics, εικόνες, βίντεο κ.α. Σε όλα αυτά, έρχεται να βάλει μια τάξη το Content Marketing ή αλλιώς Marketing Περιεχομένου.

Απώτερος στόχος μιας content marketing καμπάνιας είναι η προσέγγιση νέων πελατών με το περιεχόμενο. Στα βασικά εργαλεία του content marketing ανήκουν τα blogs, ebooks, πιθανά διαδικτυακά μαθήματα και σεμινάρια ή και διαλέξεις, ακόμη και ηχογραφημένο ψηφιακό περιεχόμενο σε μορφή podcast.

Στη συνέχεια, κάθε νέο περιεχόμενο μπορεί να δημοσιευθεί και να προωθηθεί μέσω των social media, newsletters ή ακόμα και με πληρωμένες διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης. Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του περιεχομένου έχει και το SEO ή αλλιώς η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.

Further Reading7+1 τρόποι που το blogging θα βοηθήσει το eshop σου

 

Search Engine Optimization (SEO)

Όσο όμορφα σχεδιασμένη και εύχρηστη είναι μια ιστοσελίδα, δε θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης χωρίς κάποια επιπλέον βελτιστοποίηση, γνωστή και ως SEO. Μπορεί να διακριθεί σε δύο τμήματα, το Onsite (onpage) SEO και το Offsite SEO (link building).

Onsite SEO: οι onpage SEO τεχνικές περιλαμβάνουν βελτιστοποίηση τόσο στο τεχνικό επίπεδο μιας ιστοσελίδας όσο και σε επίπεδο περιεχομένου

Offsite SEO: οι ενέργειες link building περιλαμβάνουν την δημιουργία backlinks (εισερχόμενων συνδέσμων προς το website μας)

Το SEO αποτελεί μια επένδυση, καθώς μακροπρόθεσμα θα αποφέρει "δωρεάν" traffic σε κάθε ιστοσελίδα, εφόσον πραγματοποιηθεί σωστά.

Μάθε εάν η ιστοσελίδα σου χρειάζεται πραγματικά SEO

 

seo υπηρεσίες βελτιστοποίησης

 

Social Media Marketing

Τα τελευταία χρόνια, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) έχουν γίνει κομμάτι της σύγχρονης καθημερινότητας. Χάρη σε αυτά, η έννοια της επικοινωνίας έχει πάρει άλλη διάσταση, αποτελώντας πλέον τον ιδανικό χώρο προσέγγισης και προβολής ενός brand με το κοινό που στοχεύει.

Συγκεκριμένα, το Social Media Marketing αφορά τη χρήση των κοινωνικών δικτύων με σκοπό να κάνει γνωστή την επωνυμία μιας εταιρείας, να ενισχυθεί περισσότερο ο αριθμός των επισκέψεων στην ιστοσελίδα της και να επιτύχει την αύξηση πωλήσεων. Ανάλογα με το κοινό στο οποίο στοχεύει, μια εταιρεία μπορεί να εφαρμόσει social media marketing, είτε μέσω δημοσιεύσεων είτε μέσω πληρωμένων διαφημίσεων, καθώς και με έναν συνδυασμό και των δύο.

Στόχος, η επίτευξη μετατροπών (conversions), δηλαδή επιθυμητών ενεργειών από ένα επισκέπτη πάνω στη σελίδα, το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα με την εμπορική πολιτική κάθε brand.

 

social media marketing

 

Email Marketing

Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το email έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Σχεδόν όλοι οι χρήστες διαθέτουν έναν ή και περισσότερους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο ελέγχουν αρκετά συχνά μέσα στη μέρα. Συνεπώς, το email μπορεί να αποτελέσει ένα αρκετά άμεσο και σημαντικό μέσο για να μεταφέρει μια εταιρεία το μήνυμά της. Σε αυτό έρχεται να συμβάλει το email marketing.

Ένας χρήστης – καταναλωτής μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια εταιρεία ή τα προσφερόμενα προϊόντα – υπηρεσίες της και επιθυμεί να μάθε περισσότερα. Μερικοί από τους τρόπους που μπορεί να επικοινωνήσει είναι είτε μέσω τηλεφώνου (εάν υπάρχει) είτε μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να αποβεί ιδανική για την επιχείρηση, καθώς μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τον χρήστη και να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία (με την άδεια του καταναλωτή) για μελλοντική χρήση και ενημέρωση, όπως τυχόν προσφορές, νέα και δράσεις.

Συνεπώς, το email marketing μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις, ώστε να συνδεθούν με τους χρήστες και να γνωρίσουν καλύτερα το brand αλλά και για πιο αποδοτική προώθηση των υπηρεσιών ή και προϊόντων τους.

 

email marketing newsletter υπηρεσίες

 

Data Analysis

Το διαδίκτυο παρουσιάζει επίσης νέες συναρπαστικές ευκαιρίες για εταιρίες να κατανοήσουν τους πελάτες τους σε βάθος. Άλλωστε, μια στρατηγική marketing δεν μπορεί να αποδώσει σημαντικά εάν δε βασιστεί σε βασικούς δείκτες απόδοσης (Key Perfomance Indicators, KPIs) και στην κατανόηση των δεδομένων από τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών.

Ο διαδραστικός χώρος του internet απλοποιεί την ικανότητα των εταιριών να εντοπίζουν, να αποθηκεύουν και να αναλύουν τα δεδομένα των πελατών τους όπως είναι για παράδειγμα τα δημογραφικά τους στοιχεία, οι προσωπικές τους προτιμήσεις και η online συμπεριφορά τους. Η διαδικασία της ανάλυσης και καταγραφής των σημαντικότερων δεικτών απόδοσης από ενέργειες σε Social Media, διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης, email marketing και affiliate marketing ονομάζεται Data Analysis (Data – Driven Marketing).

Αυτά τα δεδομένα επιτρέπουν στους διαφημιστές να παρέχουν μια πιο άμεση και προσωποποιημένη αγοραστική εμπειρία για τους καταναλωτές. Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν data και στατιστικά για να καταλάβουν καλύτερα πως αλληλοεπιδρά το κοινό με τα προϊόντα/υπηρεσίες, αν εκτιμάει ανάλογες λεζάντες και εικαστικά, αν προχωράει σε αγορά προϊόντος μέσα από μια δημοσίευση κ.α. Με βάση τα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν, μπορούν να θέσουν εκ νέου ή να διαμορφώσουν αναλόγως τη marketing στρατηγική και το πλάνο τους. Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψιν σου ότι κάθε μέθοδος δεν αποδίδει απόλυτα σε όλες τις επιχειρήσεις.

 

data analysis υπηρεσίες

 

Κατά τον σχεδιασμό μιας στρατηγικής digital marketing θα πρέπει να γίνεται προσεκτική εκτίμηση των καναλιών που θα χρησιμοποιηθούν, το κοινό στο οποίο θα στοχεύουν και τις στόχους που θέτονται. Η έμπειρη ομάδα της 3ds μπορεί να σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στρατηγική digital marketing, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου.

Επιδότηση ΕΣΠΑ
ESPA