Scroll to top

BACK TO
TOP

START A PROJECT

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020

7+1 τρόποι που το blogging θα βοηθήσει το eshop σου

7+1 τρόποι που το blogging θα βοηθήσει το eshop σου

Με την εμφάνιση και την εξάπλωση του COVID – 19, αρκετοί  από τους καταναλωτές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις αγορές από τα φυσικά καταστήματα και να στραφούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Για τις επιχειρήσεις που διατηρούσαν ήδη eshops, το γεγονός αυτό αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για να ενισχύσουν την υπάρχουσα πελατειακή τους βάση και να προσελκύσουν νέους επισκέπτες.

Θα παρατηρήσεις, ότι σε αρκετά eshops δίνεται ιδιαίτερη βάση στην προώθηση και ενίσχυση της παρουσίας τους στα social media αλλά και στις πληρωμένες διαφημίσεις σε Google και Facebook. Υπάρχει όμως ακόμα ένα κανάλι που μπορεί να σου αποφέρει «δωρεάν» traffic. Και αυτό δεν είναι άλλο από το content marketing, δηλαδή την παραγωγή, δημοσίευση και διαμοιρασμό περιεχομένου με στόχο την προσέλκυση κοινού στο eshop σου! Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να δημιουργήσεις το δικό σου blog!

Μπορεί να μετράει περίπου τρεις δεκαετίες, αυτό δε σημαίνει όμως ότι το blogging αποτελεί μια ξεπερασμένη μέθοδος. Αρκετά eshops σε Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό διαθέτουν blog με χρήσιμα και ενημερωτικά άρθρα, που συμβάλουν καθημερινά και καθοριστικά στην αύξηση των πωλήσεών τους. Φροντίζουν να το ανανεώνουν με φρέσκο υλικό και ιδέες, που μπορεί έπειτα να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα για το content marketing μιας επιχείρησης.

Επειδή οι λόγοι για τους οποίους το blogging μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά και χρήσιμα εργαλεία για το ecommerce δεν περιορίζονται στα δάχτυλα ενός χεριού, αποφασίσαμε να σου παρουσιάσουμε τους πιο σημαντικούς για να το σκεφτείς ακόμη πιο σοβαρά!

 

παραγωγή περιεχομένου σε blog για eshop

 

1 Ανάδειξη του brand σου ως authority στο χώρο

Μέσα από την εφαρμογή και χρήση ενός blog, αρκετά ecommerce websites μπορούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως ειδικούς στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Για μια επιχείρηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορεί να προβάλει, όχι μόνο εικόνες και περιγραφές των προϊόντων της, αλλά και τη γνώση που διαθέτει γύρω από την παραγωγή τους.

Ακόμη, οι αναρτήσεις του blog της μπορούν να περιέχουν συμβουλές, tutorials, πιθανές συνεντεύξεις και πρόσφατες ειδήσεις του κλάδου. Η καθιέρωση μιας εταιρείας ως authority στον τομέα της είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των υπαρχόντων αλλά και δυνητικών πελατών.

 

2 Ενίσχυση της SEO στρατηγικής σου

Για να μπορέσει ένα blogging άρθρο να φτάσει μπροστά στα μάτια ενός χρήστη στα αποτελέσματα αναζήτησης θα χρειαστεί και την κατάλληλη βελτιστοποίηση SEO. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την αναζήτηση των καταλληλότερων λέξεων – κλειδιών που ψάχνουν οι δυνητικοί σας πελάτες ώστε να δημιουργηθεί περιεχόμενο πάνω σε αυτές. Έτσι δίνεται η ευκαιρία για τη δημιουργία άρθρων με χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα keywords, στρατηγικά τοποθετημένα μέσα στο κείμενο. Με αυτό τον τρόπο, κάθε άρθρο μπορεί να εμφανιστεί πιο εύκολα στις μηχανές αναζήτησης και να οδηγήσει έναν χρήστη αρχικά στο blog και μετέπειτα στο eshop σας.

Ένα blog μπορεί επίσης να ενισχύσει περαιτέρω την SEO στρατηγική μιας επιχείρησης και την κατάταξη στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης με τη δημιουργία εσωτερικών backlinks. Εάν μάλιστα το περιεχόμενο σας είναι χρήσιμο, τότε το άρθρο μπορεί να αναπαραχθεί και από τρίτα websites δίνοντας σας και εξωτερικά backlinks, κάτι που ενισχύει σημαντικά την συνολική SEO στρατηγική.

 

3 Έμμεση προβολή & προώθηση των προϊόντων σου

Ένας ιδανικός τρόπος για να προωθήσεις νέα προϊόντα ή για να ενισχύσεις τις πωλήσεις σε προηγούμενα, είναι μέσω άρθρων και δημοσιεύσεων. Σε συνδυασμό με ένα πραγματικά χρηστικό και ενημερωτικό περιεχόμενο, θα τραβήξεις το ενδιαφέρον των αναγνωστών για τα ίδια τα προϊόντα. Μέσα από δημοσιεύσεις στο blog, μπορείς να εμβαθύνεις σε ορισμένες αξιόλογες θεματικές, όπως ενδεικτικά στον τρόπο χρήσης των προϊόντων ή ακόμα και σε αντιστοιχία με τον ανταγωνισμό, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματά τους.

Ακόμη, ένα blog στο eshop σου μπορεί να είναι ο καλύτερος χώρος για να επικοινωνείς τα νέα και τις ανακοινώσεις της επιχείρησής σου. Σε αυτά μπορούν να εμπεριέχονται προσφορές ή ακόμα και τακτική ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στο χώρο.

 

γιατί το eshop μου χρειάζεται ένα blog

 

4 Δημιουργία κοινότητας γύρω από το περιεχόμενό σου

Η δημιουργία ενός blog και ο εμπλουτισμός του με χρήσιμο και ποιοτικό περιεχόμενο μπορεί να προσελκύσει αρκετούς χρήστες. Για να μπορέσεις να ενισχύσεις την παραμονή τους αλλά και την πιθανή επιστροφή τους, θα πρέπει να ενθαρρύνεις την αλληλεπίδραση στις δημοσιεύσεις με σχόλια ή ακόμα και με κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί μια κοινότητα αναγνωστών γύρω από το περιεχόμενό σου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

 

5 Συμβολή στο social media marketing πλάνο σου

Μέσα από μια σύντομη έρευνα στα κοινωνικά προφίλ φίλων και γνωστών, κάποιος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι σχεδόν ποτέ δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις από eshops, που αφορούν προϊόντα ή υπηρεσίες. Αντιθέτως, οι χρήστες προτιμούν να μοιράζονται περιεχόμενο, όπως άρθρα και ενημερώσεις.

Σε περίπτωση που στοχεύσεις στη δημιουργία περιεχομένου για το blog σου, με πληροφορίες που ενδιαφέρουν το κοινό σου, μπορείς να το ενσωματώσεις στο social media marketing πλάνο σου. Έτσι, θα εμπλουτίσεις τις δημοσιεύσεις σου, τις οποίες θα μπορούν να αναδημοσιεύσουν και άλλοι χρήστες, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να οδηγηθούν μέχρι και το eshop σου! Δεν αποκλείεται πάντα το ενδεχόμενο να γίνουν viral με όσα αυτό συνεπάγεται για το eshop σου!

 

6 Διεύρυνση της email marketing λίστας σου

Το blog αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αυξήσεις τον αριθμό των συνδρομητών σου. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο του blog σου έχει καταφέρει να προσελκύσει έναν αριθμό σταθερών αναγνωστών, μπορεί να τους μετατρέψει και σε δυνητικούς πελάτες. Σε περίπτωση που το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων του blog σου τραβήξει το ενδιαφέρον του χρήστη, θα επιχειρήσει να εγγραφεί στην email λίστα σου, έτσι ώστε να δέχεται ενημερωτικά emails σχετικά με νέα άρθρα και προσφορές. Συνεπώς, έτσι διατηρείς επαφή με έναν πελάτη σου και δημιουργούνται περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει σε μια αγορά στο μέλλον για ένα προϊόν που θα έχει πληροφορηθεί μέσω ενός email.

 

7 Ενίσχυση του brand σου

Μπορεί να διαθέτεις ένα eshop με προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, εάν όμως δεν καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα ισχυρό αίσθημα εμπιστοσύνης στο brand σου, ελάχιστοι χρήστες θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες αγορές σε αυτό. Η ύπαρξη blog μέσα στο eshop σου μπορεί να ενισχύσει και να βελτιώσει την εικόνα του, βοηθώντας στην ενίσχυση του brand σου.

Με τη χρήση ενός παρόμοιου στιλ γλώσσας, συνδυασμού χρωμάτων και μοτίβων σε κάθε δημοσίευση, επιτυγχάνεται η σύνδεση ενός eshop και μιας επιχείρησης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έτσι, δημιουργείται μια συναισθηματική σχέση με τους χρήστες και πιθανούς πελάτες που μεταφράζεται σε επιτυχημένο branding.

 

8 Αποτελεί το φθηνότερο εργαλείο marketing

Ανεξαρτήτως του μεγέθους στο budget μιας εταιρείας, ένα blog μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Ένα ελκυστικό περιεχόμενο μπορεί να κοινοποιηθεί δωρεάν στα κοινωνικά δίκτυα ή ακόμα και να προωθηθεί με πληρωμή για να ενισχυθεί μια συνεχή ροή επισκεψιμότητας στο blog σου. Επιπλέον, ορισμένες αναρτήσεις δε θα χάσουν την αξία τους για τις μηχανές αναζήτησης ακόμη και μετά από μήνες, διατηρώντας τη θέση κατάταξης και συνεχίζοντας έτσι να προσελκύουν νέους επισκέπτες.

 

Η 3ds, διαθέτοντας εξειδικευμένα τμήματα SEO και Content Marketing, θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις και να εμπλουτίσεις το δικό σου blog, για να ενισχύσεις το brand και την ψηφιακή παρουσία του δικού σου eshop!

Επιδότηση ΕΣΠΑ
ESPA