Scroll to top

BACK TO
TOP

START A PROJECT

ThessNews Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας
ThessNews – Digital Projects

ThessNews

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας

Υπηρεσίες

  • Consulting
  • UI / UX Design
  • Custom Development
  • SEO

Έτος Υλοποίησης

2021
ThessNews – Digital Projects

 

Το ThessNews, μέλος της RThess Media Group, του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού ομίλου στη Βόρεια Ελλάδα, αλλάζει σελίδα και μπαίνει δυναμικά στον digital κόσμο!

 

Στόχος της 3ds ήταν να οδηγήσει το ThessNews στη νέα ψηφιακή εποχή, διατηρώντας, όμως, αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν: την έγκυρη ενημέρωση, την απόλυτη αξιοπιστία και την άμεση πρόσβαση στην πληροφορία.

 

Υιοθετώντας τις βέλτιστες πρακτικές σε SEO, Development και UX/UI Design, δημιουργήσαμε ένα site εύχρηστο και ευανάγνωστο, τόσο από τους χρήστες όσο και από τις ίδιες τις μηχανές αναζήτησης, φέρνοντάς το, έτσι, στις πρώτες θέσεις του Google!

ThessNews – Digital Projects

Η πρόκληση

Πώς μεταφέρεις σχεδόν 200.000 άρθρα από ένα site σε ένα άλλο και πώς τα εντάσσεις στις ανάλογες κατηγορίες – που μόλις δημιούργησες;

 

Αυτή ήταν η βασική πρόκληση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη δημιουργία του ολοκαίνουριου ThessNews, και το καταφέραμε με επιτυχία.

 

Οι ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Πολλές!

 

Τι ψάχνει σήμερα ο χρήστης; Τι θέλει να μάθει; Πώς θα ενημερωθεί για την επικαιρότητα και ό,τι συμβαίνει στην πόλη του, την Ελλάδα και τον κόσμο; Παίζει ρόλο το design στην εμπιστοσύνη που δείχνει ένας αναγνώστης σε ένα ειδησεογραφικό site; Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληροί ένα τέτοιο site για να εμφανίζεται στα Google News και να αυξάνει έτσι το κοινό του; Πώς γίνεσαι το κορυφαίο μέσο ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα;

 

Αυτά, κι άλλα πολλά, αναρωτηθήκαμε, ερευνήσαμε και τεστάραμε κατά τη δημιουργία του ThessNews, και είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα!

 

Ας το δούμε…

 

ThessΜεθοδολογία

Η στρατηγική που αναπτύξαμε για το ThessNews περιλάμβανε τον εκ νέου σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας και της αρχιτεκτονικής του με σκοπό να αυξήσει την αξιοπιστία του και, συνεπώς, το κοινό του.  

 

Η πληθώρα των άρθρων που προϋπήρχαν και το πώς αυτά θα εντάσσονταν στις ανάλογες κατηγορίες δεν ήταν κάτι απλό.

 

Παράλληλα, έπρεπε να δημιουργηθεί ένα site με γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης, ειδικά από κινητές συσκευές, ενώ μεγάλη σημασία έπρεπε επίσης να δοθεί και στα meta tags που θα δημιουργούσαμε, ούτως ώστε να κάνουμε το site όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζητήσεις.

 

ThessΑποτέλεσμα

Όλα τα παραπάνω δοκιμάστηκαν εκτενώς και έτσι καταλήξαμε στη δημιουργία ενός λειτουργικού και εύχρηστου site, το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του σύγχρονου ανθρώπου που θέλει να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όσα συμβαίνουν γύρω του.

 

Το ThessNews μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο ειδησεογραφικό site, το οποίο στοχεύει στην καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη/αναγνώστη. Εφαρμόστηκαν οι βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία άρθρων, με πλήρη βελτιστοποίηση για κινητές συσκευές, ενίσχυση των οργανικών επισκέψεων μέσω ενεργειών SEO και γρηγορότερη ταχύτητα φόρτωσης σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα της Google.

 

Η συνεργασία των τμημάτων Development, Design και SEO συνέβαλε στην ολοκλήρωση ενός site, το οποίο βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα κορυφαία της κατηγορίας του.

 

ThessSite

ThessNews – Digital Projects

ThessDesign

Το να πετύχεις ένα απόλυτα δομημένο και ταυτόχρονα λειτουργικό site, δεν είναι εύκολη υπόθεση – ειδικά όταν ο όγκος της πληροφορίας που προστίθεται καθημερινά είναι τόσο μεγάλος.

 

Όσον αφορά το design, λοιπόν, εφαρμόστηκε σχεδιασμός που πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια ολοκληρωμένη responsive εμπειρία, τόσο σε desktop όσο και σε mobile συσκευές.

 

Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα υπάρχοντα άρθρα του ThessNews πλησίαζαν τις 200.000, και ο τρόπος που θα δημιουργούσαμε τις κατηγορίες ώστε να γίνει εύχρηστο και λειτουργικό ήταν υψίστης σημασίας – ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε!

 

Βασιζόμενοι, λοιπόν, στις τελευταίες τάσεις του UX (User Experience) και UI (User Interface), καταφέραμε να παραδώσουμε ένα ολοκληρωμένο site, μέσα στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να πληροφορηθεί για την επικαιρότητα, την πολιτικά, τα κοινωνικά θέματα, τα σπορ κ.α.

 

ThessSEO

Το τμήμα του SEO προχώρησε σε ενέργειες βελτιστοποίησης, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής όσο και περιεχομένου. Τα τμήματα του SEO και του Design συνεργάστηκαν με στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, κάτι που θα οδηγήσει σε βελτίωση των σημαντικότερων metrics και, συνεπώς, σε περισσότερες επισκέψεις. Μετά από την εκτενή έρευνα του ανταγωνισμού, των σημαντικότερων κατηγοριών αλλά και των λέξεων-κλειδιών, καταφέραμε να ορίσουμε τη SEO-friendly αρχιτεκτονική του site.

 

Με επιτυχημένη κατηγοριοποίηση ως προς την αρχιτεκτονική, και αναλυτική συγγραφή κατάλληλων meta tags ως προς το περιεχόμενο, κατασκευάσαμε ένα ειδησεογραφικό site που ανταγωνίζεται επάξια τους μεγαλύτερους publishers της Ελλάδας.

 

ThessDevelopment

Το βασικό ζήτημα που έπρεπε να επιλύσουμε στο συγκεκριμένο project ήταν η ανακατεύθυνση από το παλιό site προς το νέο, χωρίς να «χάσουμε» θέσεις στην οργανική κατάταξη. Με γρήγορες και μεθοδικές κινήσεις, καταφέραμε να κρατήσουμε το site ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, ενώ ορίσαμε και τη βέλτιστη μεθοδολογία για να ανεβαίνουν «σωστά» τα νέα άρθρα από ‘δω και πέρα.

 

Οι ομάδες του SEO και του Development συνεργάστηκαν στην κατασκευή του συγκεκριμένου website ώστε, αρχικά, να δημιουργηθεί μια δυναμική και ελκυστική ιστοσελίδα με σύγχρονη αισθητική και υψηλές επιδόσεις, αλλά και για να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή του ThessNews.

 

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι το custom development με έρευνα, κατανόηση και υλοποίηση των οδηγιών της Google, οδήγησε το ThessNews και στα Google News, κάνοντάς το ορατό σε μια πληθώρα νέων αναγνωστών!

 

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τα Core Web Vitals, το τελευταίο update της Google, το οποίο και λάβαμε σοβαρά υπόψη μας ώστε να παραδώσουμε ένα εύχρηστο site, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια υποδειγματική εμπειρία χρήστη!

 

ThessNews – Digital Projects
ThessNews – Digital Projects
ThessNews – Digital Projects
Ελάτε να σχεδιάσουμε το δικό σας project
Επιδότηση ΕΣΠΑ
ESPA