Scroll to top

BACK TO
TOP

START A PROJECT

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Δευτέρα, 28 Φεβρουάριος 2022

Κατασκευή eshop με WordPress - Αξίζει τελικά;

κατασκευή eshop με wordpress

Η κατασκευή eshop με WordPress είναι το ιερό δισκοπότηρο πολλών developers.

Και όχι τυχαία.

Όπως θα δούμε αναλυτικά και παρακάτω, τα πλεονεκτήματα του WordPress είναι πολλά και δεν μπορεί κανείς να τα αγνοήσει.

Τι γίνεται όμως με τα e-shop;

Τι πρέπει να προσέξεις;

Και αυτό το WooCommerce... τι είναι τελικά;

Αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο, θα είσαι σε θέση να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις για την πορεία του ηλεκτρονικού σου καταστήματος και της επιχείρησής σου γενικότερα, αφού θα μπορείς με ευκολία να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:

 • Τι είναι το WordPress και ποια τα πλεονεκτήματά του
 • Τι είναι το WooCommerce και ποια τα πλεονεκτήματά του
 • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα δώσουν αβαντάζ στο e-shop σου έναντι του ανταγωνισμού

WordPress – τι είναι;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Το WordPress είναι ένα CMS, δηλαδή ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, ανοιχτού κώδικα.

Αυτό, θεωρητικά, σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να βρει ένα «template» δωρεάν, και να «χτίσει» εκεί πάνω το site του, πληρώνοντας μόνο για το domain name και το hosting.

Στην πράξη τα πράγματα είναι, σαφώς, πιο δύσκολα. Aν θέλεις να φτιάξεις ένα e-shop που πραγματικά… θα πετάει, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να στηριχθείς σε βασικές γνώσεις και δωρεάν λογισμικό!

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Έχεις ήδη eshop και δεν πουλάει – Μάθε γιατί!

 

Το WordPress, λοιπόν, δημιουργήθηκε το 2003 με σκοπό να φιλοξενεί κατά κύριο λόγο blogs.

Από τότε, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ!

Σήμερα το WordPress είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθάει developers αλλά και επιχειρηματίες να δημιουργούν ιστοσελίδες, να διαχειρίζονται και να διαμοιράζονται το περιεχόμενό τους στο internet με σχετική ευκολία.

Fact: Υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 35% των site που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχουν στηθεί σε περιβάλλον WordPress!

 

 wordpress eshop

 

Πού οφείλεται, όμως, η δημοφιλία της συγκεκριμένης πλατφόρμας και πώς φτάσαμε έως εδώ;

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του WordPress;

Για να έχει φτάσει το WordPress να χρησιμοποιείται από τα κορυφαία sites παγκοσμίως, κάτι θα κάνει καλά!

Έλα να δούμε αναλυτικά ποια είναι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει:

 1. Είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν

Όπως είδαμε και παραπάνω, το WordPress μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσα site και e-shop θέλουμε, χωρίς περιορισμούς ή κόστος αγοράς.

 1. Είναι επεκτάσιμο

Μέσα από τα χιλιάδες Plugins που είναι διαθέσιμα στο κοινό, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, δεν χρειάζεται να πάρεις μεγάλες αποφάσεις αμέσως. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια πιο «βασική» έκδοση και να κάνεις επεκτάσεις ανάλογες με την ανάπτυξη της επιχείρησής σου.

 1. Είναι εύκολο και αποτελεσματικό στη χρήση

Μόλις το μάθεις, το WordPress είναι πιο εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με άλλα CMS. Δεν χρειάζεται να ξέρεις κώδικα για να διαχειριστείς ένα έτοιμο «template», αλλά θα χρειαστείς κάποιον ειδικό αν θελήσεις να κάνεις αλλαγές, γνωστές και ως customization ή παραμετροποίηση.

 1. Είναι ασφαλές

Ακριβώς επειδή είναι τόσο διαδεδομένο, το WordPress διαθέτει υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Παράλληλα έχει και πολύ αξιόλογο spam protection, αποτρέποντας τη δημιουργία spam χρηστών και σχολίων.

Έφτασες μέχρι εδώ και έχεις άγνωστες λέξεις; Επικοινώνησε μαζί μας και μάθε από πρώτο χέρι γιατί η 3ds είναι η #1 επιλογή στην δημιουργία e-shop!

 

 

Ας πάμε τώρα στα βαθιά…

Τι είναι το WooCommerce και γιατί το ακούς τόσο συχνά στη δημιουργία e-shop;

 

WooCommerce – τι είναι;

Θα λέγαμε ότι το WooCommerce είναι ο «μικρός αδερφός» του WordPress: έχει φτιαχτεί ειδικά για e-shop!

Αν και υπάρχουν διάφορες άλλες έτοιμες πλατφόρμες εκεί έξω, όπως το Shopify και το Wix, που μπορεί να σου φανούν αρκετές στο ξεκίνημά σου, όσο το ηλεκτρονικό σου κατάστημα αναπτύσσεται ίσως σε περιορίσουν.

Αντίστοιχα, αν επενδύσεις σε μία εντελώς custom πλατφόρμα, είναι πιθανό να δυσκολέψεις τη ζωή σου χωρίς λόγο: αν για τον Α ή Β λόγο η συνεργασία δεν πάει καλά και αποφασίσεις να αλλάξεις developer/εταιρεία, υπάρχει πιθανότητα οι καινούριοι σου συνεργάτες να μην καταφέρουν να λύσουν κάθε θέμα που άφησε ο παλιός!

 woocommerce eshop

 

Ένα WooCommerce e-shop είναι, ουσιαστικά, ένα WordPress e-shop, με όλα τα πλεονεκτήματα που είδαμε παραπάνω να ισχύουν κι εδώ.

Πιο αναλυτικά, αν επενδύσεις στη σωστή κατασκευή e-shop με WordPress και συγκεκριμένα με WooCommerce, θα επωφεληθείς από ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως:

 

 1. Προεγκατεστημένες πύλες πληρωμών

Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη και το e-shop σου πιο εύχρηστο, δίνοντας πολλαπλές επιλογές στους πελάτες σου, όπως πληρωμή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, κάρτας, PayPal, αντικαταβολής κ.α.

 

 1. Διάφορες μέθοδοι αποστολής

Σε ένα WooCommerce e-shop μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας κανόνες όσον αφορά τις αποστολές. Διαφορές στις χρεώσεις βάσει συνολικού ποσού, όγκου, διεύθυνσης κλπ. είναι δυνατές μέσω της πλατφόρμας.

Tip: Το ήξερες πως ένας από τους βασικούς λόγους που οι πελάτες εγκαταλείπουν το καλάθι τους πριν ολοκληρώσουν την αγορά είναι λόγω των περιορισμένων επιλογών πληρωμής; Όσες περισσότερες επιλογές έχεις διαθέσιμες στο κατάστημά σου, τόσο πιθανότερο να ολοκληρωθεί η αγορά, γεγονός που κάνει το WooCommerce ιδανικό!

 

 1. Υψηλή ταχύτητα φόρτωσης

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σήμερα είναι η ταχύτητα φόρτωσης. Έρευνες δείχνουν πώς όταν η ταχύτητα με την οποία εμφανίζεται μια σελίδα ανεβαίνει από το 1 δευτερόλεπτο στα 5, το 90% των χρηστών, φεύγει!

 

Διάβασε αναλυτικά: Ταχύτητα φόρτωσης eshop – Πόσο επηρεάζει τις online πωλήσεις;

 

 1. Στατιστικά

Μέσα από την εύκολη διασύνδεση με τα Google Analytics έχεις πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και τα στατιστικά που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τους πελάτες σου και να βελτιώσεις την εμπειρία τους.

 

 1. SEO

Η δομή του WooCommerce είναι ιδανική για τις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, καθώς η βελτιστοποίηση SEO γίνεται ευκολότερη και τα προϊόντα σου μπορούν να «ευρετηριαστούν» σχετικά γρήγορα. Με τα επιπλέον Plugins που είναι διαθέσιμα, όπως το Yoast, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθεί το e-shop σου στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης.

 

 1. Διασύνδεση με ERP

Τέλος, ένας ακόμη λόγος που «αγαπάμε» τα WordPress e-shop είναι η «αναίμακτη» διασύνδεσή τους με τα γνωστότερα ERP συστήματα. Με τον τρόπο αυτό, ο έλεγχος αποθέματος, αποθήκης, τιμολόγησης και εμπορικών συναλλαγών γίνεται ευκολότερος, γεγονός σωτήριο όταν το ηλεκτρονικό σου κατάστημα θα πουλάει «σαν τρελό».

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ERP & τη σύνδεση με eshop

 

Αυτό ήταν, λοιπόν! Τώρα ξέρεις τους βασικότερους λόγους για τους οποίους ένα WooCommerce e-shop είναι τόσο διαδεδομένο!

Αν ακόμα το σκέφτεσαι, δες παρακάτω τις απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

 

Πόσο εύκολη είναι η παραμετροποίηση του WooCommerce;

Είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε developer και διαχειριστή e-shop να προσθέσει προσφορές και μεθόδους πληρωμής, να αλλάξει θέμα καθώς και πολλά άλλα χαρακτηριστικά του e-shop.

 • Για παράδειγμα, το WooCommerce υποστηρίζει πλήθος γλωσσών και συναλλαγμάτων, που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις άνοιγμα και στη διεθνή αγορά όποτε το επιθυμήσεις.
 • Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις μεθόδους πληρωμής ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Πχ πολλά καταστήματα αφαίρεσαν την αντικαταβολή ως μέθοδο πληρωμής κατά την περίοδο του Covid για λόγους ασφαλείας.
 • Έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις όσες προσφορές θέλεις: εποχιακές εκπτώσεις, εκπτωτικά κουπόνια, δωρεάν αποστολή για αγορές πάνω από Χ ποσό, 1+1 δώρο και πολλά άλλα.
 • Είναι δυνατόν να αλλάξεις θέμα, αλλάζοντας όχι μόνο τα εικαστικά αλλά και τη δομή του e-shop σου.

Προσοχή: Όταν αλλάζεις και «πειράζεις» πράγματα συνεχώς, μάλλον κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα!

 

WooCommerce ή Custom E-shop;

Ένα WordPress E-shop διαθέτει τόσες επιλογές παραμετροποίησης που ουσιαστικά γίνεται και το ίδιο custom, καλύπτοντας ακόμα και τις πιο ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Αντίθετα, αν «χτίσεις» ένα εξ ολοκλήρου custom e-shop, θα δυσκολευτείς να αλλάξεις συνεργάτη & να ανανεώσεις το ηλεκτρονικό σου κατάστημα.

 

WooCommerce και SEO - Digital Marketing;

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του WordPress είναι ότι υπάρχει πλήθος plugins, δηλαδή επεκτάσεων, που προσφέρουν εύκολη διασύνδεση με τη Google και τα social media.

Για παράδειγμα, πολλά plugins, όπως το Yoast, θεωρούνται SEO-friendly και βοηθούν στην βελτιστοποίηση ενός e-shop στις μηχανές αναζήτησης, εφόσον αυτό έχει στηθεί σωστά!

Προσοχή: Τα plugins είναι εργαλεία που δεν θα σε ανεβάσουν από μόνα τους! Σημασία έχει πως θα τα χειριστείς.

 

Πώς να επιλέξω εταιρεία για την κατασκευή e-shop;

Καλό είναι να συνεργαστείς με μία εταιρεία που να έχει τμήματα development, marketing, SEO και design για να μπορέσει να υλοποιήσει όλα όσα χρειάζεσαι.

Μία τέτοια εταιρεία:

 • έχει γνώσεις και εμπειρία να σου προτείνει τους βέλτιστους τρόπους λειτουργίας e-shop
 • μπορεί να αναλάβει τη μεταφορά του παλιού σου eshop στο καινούργιο
 • δεν έχει περιορισμούς ως προς την υλοποίηση ή τα εικαστικά

 

Αν ακόμα αναζητάς την ιδανική e-commerce λύση για να μεταφέρεις την επιχείρησή σου online, η εξειδικευμένη ομάδα development της 3ds είναι εδώ για να σε βοηθήσει.

Πες μας τι χρειάζεσαι ή επωφελήσου από την εξατομικευμένη συμβουλευτική μας και άφησέ μας να… κάνουμε τα μαγικά μας και να προτείνουμε για εσένα τις καλύτερες λύσεις.

Μαζί, θα κάνουμε την επιχείρησή σου να ανθίσει!

 

 

Επιδότηση ΕΣΠΑ
ESPA