Scroll to top

BACK TO
TOP

START A PROJECT

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2023

Κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress – Αξίζει τελικά;

κατασκευή ιστοσελίδων wordpress

Αναρωτιέσαι αν η κατασκευή ιστοσελίδων WordPress είναι η ιδανική στην περίπτωσή σου;

Ως εταιρεία με τμήμα development από το 2007, χιλιάδες πελάτες στο ενεργητικό μας και περισσότερα από 1.000 site στο portfolio μας μέχρι τώρα, μπορούμε να μιλήσουμε ως ειδικοί και με βεβαιότητα:

Εάν ενδιαφέρεσαι για κατασκευή ιστοσελίδας που κάνει ό,τι θέλεις και δεν απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού από τη μεριά σου, το WordPress είναι η απόλυτη λύση.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές πλατφόρμες εκεί έξω, η καθεμία με τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά καμία δεν προσφέρει τη λειτουργικότητα του WordPress.

Αν ακόμα το σκέφτεσαι, είσαι στο σωστό σημείο.

Αφού διαβάσεις αυτό το άρθρο θα ξέρεις:

 • Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του WordPress
 • Τι πλεονεκτήματα έχει η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress σε σχέση με άλλα CMS
 • Πώς υπολογίζεται το κόστος μιας ιστοσελίδας WordPress
 • Γιατί να επιλέξεις τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για να στήσεις το site σου

Έλα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

 

Τι είναι το WordPress με απλά λόγια;

Το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System – CMS), δηλαδή μια πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούμε να φτιάξουμε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι είναι πρακτικά δωρεάν, και ένα εργαλείο ιδανικό για επιχειρηματίες που θέλουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να τα προωθήσουν σε υποψήφιους πελάτες.

Ακούγεται σαν κάτι που θέλεις να κάνεις κι εσύ;

Δες πώς η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress θα σε βοηθήσει να πουλήσεις προϊόντα και υπηρεσίες!

 

Κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress – Βασικά πλεονεκτήματα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αξίζει να επενδύσεις στη δημιουργία ιστοσελίδας WordPress σήμερα.

Από το κόστος, την ευκολία και την ευελιξία των επιμέρους χαρακτηριστικών μέχρι την ασφάλεια, τη συμβατότητα με κινητά και το SEO, υπάρχουν σίγουρα τρόποι που η επένδυση σε μια WordPress ιστοσελίδα θα σε ευνοήσει.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά το κάθε χαρακτηριστικό και γιατί είναι σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία σου.

 

κατασκευή ιστοσελίδων με wordpress

 

 

Διάβασε κι αυτό: Προώθηση Ιστοσελίδων: Πώς να αυξήσω την επισκεψιμότητα του site;

 

Η βασική έκδοση είναι δωρεάν

Πρώτο και κυριότερο πλεονέκτημα των WordPress ιστοσελίδων είναι ο «ανοιχτός κώδικας» που σημαίνει ότι η βάση, τα θεμέλια, είναι 100% δωρεάν, χωρίς χρεώσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ενοχές.

Μπορείς να κάνεις λήψη το λογισμικό από το WordPress.org και δεν θα κοστίσει τίποτα.

Σκέψου, όμως, το εξής: Μπορούμε να δώσουμε σε πολλούς σεφ τα ίδια υλικά, αλλά δεν θα φτιάξουν όλοι το ίδιο πιάτο – και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι το ίδιο νόστιμο. Έτσι και με το WordPress, έχεις διάφορες δωρεάν «πρώτες ύλες» στη διάθεσή σου, αλλά το πώς θα χρησιμοποιηθούν αλλάζει από developer σε developer και ορίζει την τελική επιτυχία σου.  

Γιατί παίζει ρόλο: Είναι μια πολύ καλή λύση αν θέλεις να πειραματιστείς μόνος σου στην αρχή και να μάθεις από τα λάθη σου. Στη συνέχεια, όταν θα είσαι έτοιμος να απογειώσεις ηλεκτρονικά την επιχείρησή σου, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας για κατασκευή ιστοσελίδων WordPress!

 

 

Διαθέτει τεράστιο αριθμό themes για να αλλάζεις την όψη

Το καλό με το WordPress είναι πως μπορείς να δώσεις στην ιστοσελίδα σου όποια μορφή θέλεις.

Το theme είναι το εξωτερικό στρώμα του site σου – η πρόσοψη. Η δημοφιλής πλατφόρμα διαθέτει έναν τεράστιο αριθμό θεμάτων που σου επιτρέπουν να αλλάζεις χρώματα και στιλ χωρίς να ξέρεις ίχνος κώδικα.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 20.000 διαθέσιμα θέματα στο WordPress, συμπεριλαμβανομένων 10.000 εντελώς δωρεάν.

Υπάρχουν και Premium θέματα επί πληρωμή, με πρόσθετες δυνατότητες και σχεδιασμένα από επαγγελματίες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Γιατί παίζει ρόλο: Και δωρεάν και εύκολο να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου; Άλλαξε χρώματα ή γραμματοσειρές, βάλε μία, δύο ή τρεις στήλες και γενικά κάνε ό,τι θέλεις. Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί αυτό είναι εξαιρετικό πλεονέκτημα!

 

Έχει προεκτάσεις και plugins για να κάνεις… παπάδες

Η κατασκευή ιστοσελίδων WordPress έχει ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα: με περισσότερα από 55.000 plugins διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, ό,τι κι αν θέλεις να κάνεις, κατά πάσα πιθανότητα γίνεται!

Υπάρχουν plugins που βοηθούν με την ασφάλεια, το SEO, τον ήχο και το βίντεο, τις φόρμες επικοινωνίας, τους χάρτες και πολλά άλλα.

Ουσιαστικά, ακόμα και το ίδιο το WooCommerce είναι ένα plugin, που μετατρέπει οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε ηλεκτρονικό κατάστημα και κάνει τη δημιουργία eshop εύκολη!

Γιατί παίζει ρόλο: Ό,τι κι αν θέλεις να κάνεις, υπάρχει μάλλον κάποιο plugin που το κάνει ήδη. Φυσικά, δεν θες *πάρα πολλά* στο site σου, γιατί θα το καθυστερούν ακόμα κι αν δεν είναι ενεργά.

 

δημιουργία ιστοσελίδας wordpress

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Κατασκευή eshop με WordPress - Αξίζει τελικά;

 

Είναι εύκολο στη χρήση και δε χρειάζεται γνώσεις κώδικα

Σήμερα υπολογίζεται ότι το 43,2% όλων των site στο internet φιλοξενείται σε WordPress – πρόκειται μάλιστα για αύξηση σε σχέση με πέρυσι, που το ίδιο ποσοστό είχε υπολογιστεί στο 39,5%!

Όχι μόνο αυτό, αλλά εδώ και 12 συνεχόμενα χρόνια η κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress αυξάνεται συστηματικά κάθε χρόνο! Κάτι τέτοιο αποτελεί απόδειξη από μόνο του και «πιστοποιεί» αυτό που ήδη φαντάζεσαι: η δημιουργία ιστοσελίδας WordPress είναι συγκριτικά εύκολη.

Γιατί παίζει ρόλο: Έμμεσα, αυτό μας οδηγεί και σε ένα ακόμα πλεονέκτημα: με τόσους χρήστες, υπάρχει κάποιος εκεί έξω που μπορεί να σε βοηθήσει, όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σου!

 

Αξίζει τελικά να επενδύσεις σε WordPress ιστοσελίδα;

Πέρα από όσα είδαμε έως τώρα, σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμα λόγοι για τους οποίους αξίζει να επενδύσεις στην κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress:

 • είναι ασφαλές και προσφέρει πολλά σχετικά plugins
 • είναι SEO-friendly (μπορεί να έχεις ήδη ακούσει το Yoast)
 • είναι mobile-friendly και προσαρμόζεται σε πλήθος διαστάσεων
 • είναι γρήγορο εφόσον δεν το φορτώσεις με άχρηστα plugins

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου και βάσει εμπειρίας, δύσκολα μπορεί άλλη πλατφόρμα να ανταγωνιστεί τα πλεονεκτήματα του WordPress, οπότε από εμάς είναι ένα ηχηρό «ΝΑΙ!».

Η κατασκευή ιστοσελίδων WordPress πραγματικά αξίζει.

 

κατασκευή ιστοσελίδας wordpress τιμές

Πηγή: https://trends.builtwith.com/cms/open-source/country/Greece

 

Διάβασε κι αυτό: Ταχύτητα Φόρτωσης Ιστοσελίδας: Πόσο επηρεάζει τις online πωλήσεις;

 

«Ωραία όλα αυτά», θα μας πεις και θα έχεις και δίκαιο.

Αλλά αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με τέτοιες λεπτομέρειες, τι πρέπει να προσέξεις προτού συνεργαστείς με μια εταιρεία development και τι πρέπει να ξέρεις όσον αφορά το κόστος;

 

Πώς προκύπτει το κόστος στα WordPress site;

Το κόστος για τη κατασκευή ιστοσελίδας WordPress προκύπτει από τα παρακάτω:

 • Hosting – πληρώνεις standard ποσό κάθε χρόνο για να φιλοξενείται η ιστοσελίδα σου σε κάποιον server, για να υπάρχει.
 • Domain Name – πληρώνεις standard ποσό κάθε χρόνο για να διατηρείς το domain σου, το όνομά σου.
 • Θέμα & Plugins – πληρώνεις ένα fixed ποσό για να αγοράσεις theme ή plugin αν επιλέξεις κάποιο premium.
 • Custom υλοποίηση – πληρώνεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός site από το μηδέν. Όσο πιο ιδιαίτερες οι παραμετροποιήσεις που χρειάζεσαι, τόσο πιο υψηλό το κόστος.
 • Support – πληρώνεις ανάλογα με την υποστήριξη που χρειάζεσαι κάθε μήνα για αλλαγές, διορθώσεις και προσθήκες στο περιεχόμενο του site.

 

Σύμφωνα με το παράδειγμα που είδαμε πιο πάνω και την αναλογία WordPress-σεφ, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι για κατασκευή ιστοσελίδας WordPress, οι τιμές έχουν μεγάλο εύρος.

Όσο πιο πολύπλοκο το site και οι λειτουργίες του, όσο πιο γρήγορη η ταχύτητα φόρτωσης, όσο πιο αποτελεσματικό το SEO και όσο πιο εντυπωσιακό το design, τόσο πιο πολύ θα σου κοστίσει η δημιουργία ιστοσελίδας WordPress.

Αν θέλεις ένα site που πραγματικά φέρνει αποτελέσματα, οφείλεις να επενδύσεις σε κάτι ποιοτικό που δεν γίνεται να κοστίζει 500€.

 

Είναι πράγματι το WordPress καλύτερο από άλλα CMS;

Έχοντας μεταμορφωθεί από μια πλατφόρμα blogging σε ένα εξαιρετικά επεκτάσιμο CMS, το WordPress έχει αναπτυχθεί όσον αφορά χρήστες, plugins, θέματα και ασφάλεια και έχει εξελιχθεί ραγδαία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ξεπερνά άλλες πλατφόρμες όπως το Joomla, το Drupal, το Magento κ.α.

Το χαρακτηριστικό του αυτό επιτρέπει και την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ developers, που σημαίνει ότι ακόμα κι αν διακόψεις τη συνεργασία σου με μία εταιρεία, η επόμενη μπορεί να αναλάβει γρήγορα, χωρίς να χαθεί πολύτιμη πληροφορία στη διαδικασία!

 

Αν είσαι σε αναζήτηση agency με μεγάλη εμπειρία 15+ χρόνων στην κατασκευή ιστοσελίδων WordPress, επικοινώνησε σήμερα με τη 3ds.

Θα χαρούμε να συζητήσουμε τις ανάγκες της εταιρείας σου, να αναλύσουμε τις υπηρεσίες μας και μαζί να καταλήξουμε στη λύση που θα απογειώσει την επιχείρησή σου!

 

 

Επιδότηση ΕΣΠΑ
ESPA