Scroll to top

BACK TO
TOP

START A PROJECT

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020

Γιατί η ψηφιακή μετάβαση κάθε επιχείρησης είναι αναγκαία

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Με την εμφάνιση του COVID-19 παρατηρήθηκαν έντονες αλλαγές στην συμπεριφορά των χρηστών, κυρίως όσον αφορά τις online καταναλωτικές τους συνήθειες. Οι αλλαγές αυτές, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες θα διατηρηθούν μακροπρόθεσμα, οδηγούν πλέον τις επιχειρήσεις σε μια νέα digital εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του lockdown, περίπου το 32% των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, έγιναν online. Οι συνθήκες διαβίωσης, ακόμη και εργασίας, εντός του προσωπικού χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνέβαλαν σημαντικά στην ώθηση μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού σε αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς.

❝Το 37% των συναλλαγών για προϊόντα και υπηρεσίες θα πραγματοποιείται πλέον online❞

Στο συγκεκριμένο ποσοστό μελλοντικά θα παρουσιαστεί αύξηση που θα φτάσει μέχρι και το 37%, καθώς οι εκτιμήσεις αρκετών ερευνητών κάνουν λόγο για επέκταση της νέας αγοραστικής συμπεριφοράς, πέρα του ορίζοντα των 18 μηνών, στην μετά COVID-19 εποχή.

 Σύμφωνα με έρευνες, οι αλλαγές που θα επέλθουν εξαιτίας του COVID-19, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τόσο τον χαρακτήρα των καταναλωτών, όσο και των επιχειρήσεων, αλλά και του λιανεμπορίου. Ήδη, αρκετοί άνθρωποι που προτιμούσαν την αγορά προϊόντων από ένα φυσικό κατάστημα, αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν άμεσα στις ψηφιακές τεχνολογίες, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί με αυξανόμενους ρυθμούς.

Εβδομαδιαία μεταβολή δαπάνης και επισκεψιμότητας σε ελληνικά eshops
Εβδομαδιαία μεταβολή δαπάνης και επισκεψιμότητας σε ελληνικά eshops. Πηγή: Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλ. Εμπορίου (GRECA)

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλ. Εμπορίου (GRECA), στον οποίο η 3ds είναι και επίσημο μέλος, σε περίπου 4.500 eshops, μετά τον Μάρτιο και την έναρξη της περιόδου καραντίνας, παρατηρήθηκε ότι οι ηλεκτρονικές αγορές παρουσίασαν αύξηση έως και 171% την 4η εβδομάδα του Απριλίου, ποσοστό ρεκόρ σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι πωλήσεις σου δεν είναι αυτές που περίμενες; Διάβασε γιατί το eshop σου δεν πουλάει!

 

Πως θα σε βοηθήσουμε να πετύχεις την μετάβαση της επιχείρησης σου στο digital περιβάλλον;

Πλήρως ενημερωμένη με τις τελευταίες εξελίξεις στον ψηφιακό κόσμο, η 3ds αποτελεί ένα digital agency που καλύπτει όλο το φάσμα του eBusiness - digital marketing, mobile apps, design και web development. Στόχος μας είναι ο αποτελεσματικός ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα η χρήση του διαδικτύου ως κανάλι επικοινωνίας και πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Μπορούμε να βοηθήσουμε  την επιχείρησή σου να πετύχει μια ψηφιακή μετάβαση, βασιζόμενη στην  δημιουργία μια ολοκληρωμένης στρατηγικής eBusiness. Για να το πετύχουμε αυτό:

  • Ακολουθούμε μια μεθοδολογία ανάλυσης της επιχείρησης και των αναγκών της. Με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων που διαθέτουμε, μπορούμε να αναλύσουμε τον online ανταγωνισμό κάθε επιχείρησης.
  • Εντοπίζουμε ευκαιρίες και πιθανές απειλές για την επιχείρησή σου, έτσι ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.
  • Πραγματοποιούμε αξιολόγηση των δεδομένων και προτείνουμε ένα eBusiness plan που ταιριάζει αποκλειστικά σε εσένα.

Further Reading: Γιατί η διασύνδεση ERP με eshop είναι απαραίτητη για την επιτυχία σου!

Αγορές online από mobile συσκευή

Τι περιλαμβάνει λοιπόν ένα eBusiness πλάνο;

  • Την digital στρατηγική, διαμορφωμένη στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της επιχείρησής σου.
  • Τις προτάσεις development - eshop (B2B ή B2C), εταιρική παρουσίαση ή και custom λύσεις.
  • Τις προτάσεις design της εταιρικής σου παρουσίας. Προτάσεις που δεν αποτελούν έτοιμες λύσεις αλλά εξατομικευμένες στις ανάγκες σου.
  • Τις προτάσεις SEO & δημιουργίας περιεχομένου. Πως θα μπορέσεις, μέσω χρήσιμου περιεχομένου, να προσεγγίσεις κοινό που θα πραγματοποιήσει μια ενέργεια στο website σου;
  • Ολοκληρωμένο πλάνο digital marketing και επικοινωνίας. Προσέγγισε νέο κοινό και δυνητικούς πελάτες μέσω μια πληθώρας digital καναλιών (Google Ads, Social Media, Email, Affiliate προγράμματα).
  • Data analysis και παρακολούθηση του eBusiness plan. Αξιολόγηση και αναπροσαρμογή της digital στρατηγικής και όλων των καναλιών που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μονόδρομο για τις επιχειρήσεις που θέλουν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να αναπτυχθούν. Έννοιες όπως το SEO & Marketing Περιεχομένου, Digital Marketing, Data Analysis, eBusiness πρέπει να γίνουν κτήμα τον επιχειρήσεων και να αποτελέσουν βασικό μέρος της ψηφιακής τους στρατηγικής. Κερδισμένες θα είναι οι επιχειρήσεις που θα πετύχουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό έγκαιρα, και η 3ds, καλύπτοντας όλο το φάσμα του eBusiness, θα βοηθήσει το ψηφιακό σου εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Επιδότηση ΕΣΠΑ
ESPA