Scroll to top

BACK TO
TOP

START A PROJECT

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2023

Apple Business Connect – Τι είναι και γιατί η επιχείρησή σου το χρειάζεται;

Apple Business Connect: Τι είναι και γιατί το χρειάζεται η επιχείρησή σου

Έκανε την εμφάνισή του τον Ιανουάριο του 2023 και ήδη μετράει εκατομμύρια καταχωρίσεις σε όλο τον κόσμο, αφού είναι δωρεάν για περισσότερους από 1.74 δισεκατομμύρια ανθρώπους – δηλαδή όλους τους ενεργούς χρήστες συσκευών iPhone σήμερα!

Ο λόγος για το Business Connect, το ολοκαίνουριο εργαλείο της Apple που έρχεται να βάλει την επιχείρησή σου στον χάρτη, κυριολεκτικά!

Συνέχισε την ανάγνωση και μάθε τα πάντα για το Apple Business Connect, τι είναι, ποια τα πλεονεκτήματά του, αλλά και πώς να συνδεθείς σε αυτό για να αρχίσεις τα απολαμβάνεις όλα τα θετικά που έχει να σου προσφέρει.

 

Apple Business Connect – τι είναι ακριβώς αυτό το εργαλείο;

Με πολύ απλά λόγια, θα λέγαμε ότι το Apple Business Connect είναι για την Apple και τα iPhones ό,τι είναι το Google Business Profile για την Google και τις συσκευές Android.

Κάθε φορά που «γκουγκλάρεις» κάτι, βλέπεις στα αποτελέσματα αναζήτησης να εμφανίζονται τοπικές επιχειρήσεις που ανταποκρίνονται στην αναζήτησή σου.

Επίσης, μπορείς να «γκουγκλάρεις» μια συγκεκριμένη επιχείρηση και να βρεις πολλές πληροφορίες γι’ αυτή εφόσον έχει ενημερωμένο προφίλ GMB, όπως το ωράριο λειτουργίας, τη διεύθυνσή της, κριτικές κ.α.

Αυτό είναι το λεγόμενο Google My Business. Αν δεν ξέρεις τι είναι, διάβασε τον αναλυτικό οδηγό της 3ds γύρω από το Google Business Profile και ενημερώσου!

Τι σχέση έχει αυτό με το Apple Business Connect;

Όλα αυτά τα δεδομένα προσπαθεί πλέον να κάνει διαθέσιμα και για τους δικούς της χρήστες η Apple, δημιουργώντας το συγκεκριμένο εργαλείο.

 

Πιο αναλυτικά, το εντελώς δωρεάν Business Connect του κολοσσού που λέγεται Apple επιτρέπει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να προσαρμόζουν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι πληροφορίες τους στις εφαρμογές της Apple, είτε μιλάμε για Apple Maps, είτε για άλλα applications, όπως το Apple Wallet, η Siri, τα iMessages κ.α.

«Δημιουργήσαμε το Business Connect για να παρέχουμε στους χρήστες της Apple σε όλο τον κόσμο πιο ακριβείς πληροφορίες», δήλωσε ο Eddy Cue, VP Υπηρεσιών της Apple. «Το Apple Business Connect παρέχει σε κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης τα εργαλεία που χρειάζεται για να συνδεθεί με τους πελάτες του πιο άμεσα και να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο δισεκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν και αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του καθημερινά».

Τώρα που ξέρεις τι είναι το Apple Business Connect, δες και πώς να κάνεις προσθήκη τοποθεσίας στο Apple Maps!

 

πως βάζω την επιχείρησή μου στο Apple Maps;

 

Πώς βάζω την επιχείρησή μου στο Apple Maps;

Αρχικά είναι πολύ πιθανό αντί να καταχωρήσεις την επιχείρησή σου να χρειαστεί απλά να την «διεκδικήσεις», σε περίπτωση που κάποιος άλλος χρήστης την έχει ήδη δημιουργήσει.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστείς ένα Apple ID, οπότε αν δεν έχεις ήδη, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα.

Στη συνέχεια μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη σου για να διεκδικήσεις ή να προσθέσεις την επιχείρησή σου, συμπεριλαμβανομένης και της επαλήθευσης μέσω τηλεφώνου για να διασφαλίσεις ότι εκπροσωπείς νόμιμα την επιχείρηση.

Κάτι που προς το παρόν φαίνεται να διαφέρει εδώ σε σύγκριση με το verification στο Google My Business, είναι ότι στο Apple Business Connect μπορείς να κάνεις επαλήθευση μέσω κάποιου λογαριασμού, όπως νερού ή ρεύματος.

Μόλις διεκδικήσεις την επιχείρησή σου και συνδεθείς, θα δεις όλες τις καταχωρίσεις που έχουν συσχετιστεί με το Apple ID σου.

Υπάρχουν 3 τρόποι να κάνεις προσθήκη τοποθεσίας στο Apple Maps:

  • Small Business – Για την Apple, μικρή επιχείρηση θεωρείται οποιοδήποτε brand έχει λιγότερα από 25 υποκαταστήματα. Εδώ θα χρειαστεί να αναζητήσεις την τοποθεσία σου στους Χάρτες της Apple και είτε να επιλέξεις την επιχείρηση από το drop down menu, είτε να επιλέξεις τη δημιουργία νέας τοποθεσίας, εφόσον η επιχείρησή σου δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.
  • Enterprises – Τα βήματα είναι ίδια, μόνο που η επιλογή Enterprise αναφέρεται σε μεγάλους οργανισμούς και ομίλους που ενδέχεται να έχουν πολλαπλές εταιρείες σε ένα Apple ID.
  • Third-party Partners – Η Apple δίνει την ευκαιρία και σε όσους ιδιοκτήτες επιχείρησης δεν έχουν οι ίδιοι iPhone και Apple ID να κάνουν εγγραφή μέσω ενός συνεργάτη, όπως ένα digital marketing agency.

 

Αυτό το ήξερες; Στη 3ds έχουμε ήδη δημιουργήσει το profile μας στο Apple Business Connect και μπορούμε να καταχωρήσουμε, να διαχειριστούμε και να βελτιστοποιήσουμε και τη δική σου επιχείρηση.

 

 

 

Πώς επεξεργάζομαι το προφίλ μου στο Apple Maps Connect;

Μόλις καταχωρήσεις ή κάνεις claim την καταχώρισή σου, θα μπορείς να επεξεργαστείς τις βασικές πληροφορίες της επιχείρησής σου, όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, την κατηγορία στην οποία ανήκει, τις ώρες λειτουργίας, το URL της ιστοσελίδας σου ακόμα και τα URL από τα social media της εταιρείας.  

Θα παρατηρήσεις, επίσης, ότι ενώ μπορείς να προσθέσεις logo και φωτογραφίες, δεν υπάρχει η επιλογή για κριτικές και φωτογραφίες απευθείας από τους πελάτες.

Προς το παρόν, η Apple «τραβάει» τέτοια δεδομένα από άλλες πηγές, όπως το Yelp και το TripAdvisor, που σημαίνει ότι κι εκεί η παρουσία σου πρέπει να είναι υποδειγματική!

Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να προσθέσει το δικό της Call To Action – το κουμπί δηλαδή που «καθοδηγεί» τους χρήστες να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια.

Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο μπορεί να προσθέσει κουμπί “BOOK NOW”, ενώ ένα εστιατόριο που δέχεται online παραγγελίες να το μετατρέψει σε “ORDER NOW”. Αντίστοιχα μπορείς να βάλεις CTA ώστε οι χρήστες να βρουν οδηγίες για να έρθουν στο κατάστημά σου οδικώς, να σε καλέσουν, να στείλουν μήνυμα κ.α.

 

προσθήκη τοποθεσίας στο Apple Maps μέσω του Apple Business Connect

 

Γιατί η προσθήκη τοποθεσίας στο Apple Maps είναι σημαντική;

Εάν έχεις επιχείρηση, πρέπει να διεκδικήσεις και να βελτιστοποιήσεις την καταχώρισή της στους χάρτες της Apple.

Γιατί; Το Apple Maps είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή χαρτογράφησης σε όλες τις συσκευές iPhone και iPad:

  • Όταν κάποιος κάνει αναζήτηση από το Safari, το κορυφαίο αποτέλεσμα είναι συνήθως από την Apple.
  • Όταν χρησιμοποιεί τη Siri για να βρει μια τοπική επιχείρηση, τα αποτελέσματα προέρχονται από τους Χάρτες της Apple.
  • Και, φυσικά, υπάρχει η ίδια η εφαρμογή Apple Maps που χρησιμοποιείται πιο συχνά (by default) σε συσκευές iOS απ’ ότι το Google Maps.

Ένας ακόμα λόγος που αξίζει να προσθέσεις την επιχείρησή σου στο Apple Maps είναι και η πρόσβαση που θα αποκτήσεις σε Insights. Ειδικά και μετά από τα τελευταία updates τύπου GDPR & iOS 14 που περιορίζουν τον τρόπο που κάνεις tracking μέσω cookies, η προσθήκη «πινέζας» στο Apple Maps είναι μονόδρομος.

 

πως βάζω πινέζα τοποθεσίας στο Apple Maps μέσω του Apple Business Connect

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Facebook Conversions API: Τι είναι & γιατί το χρειάζεσαι;

 

Με αυτόν τον τρόπο θα μαθαίνεις με ποιον τρόπο σε ανακαλύπτουν οι πελάτες σου, τι επισκεψιμότητα κερδίζεις online αλλά και στο φυσικό σου κατάστημα, τι conversions πετυχαίνεις μέσα από το «οικοσύστημα» της Apple και πολλά άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, με το 20% των χρηστών της χώρας μας να χρησιμοποιούν συσκευές με λογισμικό iOS, δεν γίνεται να το παραλείψεις ως κανάλι προβολής!

Είσαι έτοιμος, λοιπόν, να επενδύσεις σε ένα πολύ σημαντικό κανάλι, πριν σε προλάβουν οι ανταγωνιστές σου;

Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας στη βελτιστοποίηση Google Business Profiles, είμαστε σε θέση να σε ανεβάσουμε και στις πρώτες θέσεις της Apple, όχι μόνο της Google!

 

 

Επιδότηση ΕΣΠΑ
ESPA